15 copii-cu dizabilități, alături de frații și surorile lor-au participat ieri, 20 ianuarie 2024, la atelierul de art-terapie și exprimare emoțională de la Primăria Comunei Prăjeni, susținut de Asociația Conexiuni pentru Comunitate Botoșani.
Au fost prezenți și părinții. Mămicile au apreciat prezența unui psiholog cu experiență, pentru a discuta chestiuni mai delicate. Blândețea și bunătatea, combinate cu fermitatea regulilor, pot schimba viețile copiilor noștri, mai mult decât cearta, pedeapsa sau recompensa.
La atelierul emoțiilor, copiii au înțeles că ele fac parte din viața noastră și că, integrate și procesate corect, sunt de fapt motorul energiei și vitalității. Inclusiv furia.
Copiii au creat cu plastilină, pe planșe, chipuri „emoționate” și amuzante, cu părul vâlvoi sau cu plete lungi. Fotografiile vorbesc de la sine.
Când:
– sâmbătă, 20 ianuarie 2024, între orele 10.30 – 13.30
Unde:
– Primăria Comunei Prăjeni
Ce:
– atelier de creație pentru copii și tineri cu dizabilități (precum și frații lor)
– atelier cu și pentru părinții acestora, de tip „Școală a părinților”
Cine:
– 15 copii
– părinții acestora
– membri ai Asociației „Conexiuni pentru comunitate”, o echipă multidisciplinară mobilă (psiholog, asistent social, ergoterapeut)
– reprezentați ai Primăriei Comunei Prăjeni
Ce au făcut:
– și-au unit abilitățile, având la dispoziție globuri de polistiren, capace, nasturi și ochișori adezivi, panglica, tempera, hârtie colorată, carton, sclipici; au creat oameni de zăpadă pe care copiii i-au luat acasă; au folosit tehnica dactilopicturii pentru a crea cu tempera planșe de iarnă, au pictat și desenat; copiii s-au pregătit și pentru sărbătoarea de pe 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române
De ce:
– pentru stabilirea unor relații de prietenie și întrajutorare între membrii comunității și cei ai asociației
– exprimarea toleranței și respectului față de persoanele cu dizabilități
– dezvoltarea unor atitudini pozitive între copii/tineri
– stimularea activităților de grup și de socializare, activități de timp liber și dezvoltare personală
– crearea sentimentului de apartenență la viața comunității, vizibilitatea și promovarea persoanelor cu dizabilități
– dezvoltarea colaborării și parteneriatului public – privat.
Atelierul este parte din proiectul „Conectare prin culoare” – ateliere de creație furnizate copiilor și tinerilor cu dizabilități din mediul rural, precum și familiilor lor – și este susținut de Fundația pentru comunitate Cluj și MOL România prin Programul Mol pentru sănătatea copiilor.
Intrarea este liberă!
Pentru detalii, accesați linkul asociației:
https://www.facebook.com/conexiunipentrucomunitate?locale=ro_RO