Se spune că vinul şi brânza sunt ca un cuplu perfect, completându-se într-un dans al gusturilor. De la brânzeturile moi şi cremoase până la cele tari şi maturate, alegerea corectă a vinului poate evidenţia sau echilibra aromele brânzei.
Fie că eşti un cunoscător pasionat sau doar începător în lumea vinului şi a brânzeturilor, de World Cheese Day, eveniment care se sărbătoreşte în fiecare an pe 27 martie, expertul Unvinpezi.ro Răzvan Avram îţi recomandă 10 vinuri savuroase, care să însoţească diverse tipuri de brânzeturi.
Chardonnay sau Sauvignon Blanc pentru brânza Brie
Brie este o brânză cu o consistenţă mai moale, untoasă, într-o culoare deschisă, cu o uşoară tentă de gri sub o crustă de culoare albă, de mucegai, produsă din lapte de vacă şi denumită astfel după regiunea franceză din care provine.
O alegere de vin inspirată pentru brânza Brie este Vigneron Chardonnay Bio 2022 de la Domeniile Franco-Române,…
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “www.news.ro”
Neamtxpres.ro este o platformă de indexare și motor de căutare pentru știri, colectând informații de la ziare locale din județul Neamț și surse naționale. Serviciul nostru este gratuit și se bazează pe acorduri de preluare de la publicații sau respectănd termenii și condițiile impuse de acestea. Precizăm că conținutul știrilor, inclusiv informațiile și imaginile, aparțin exclusiv ziarelor și site-urilor de proveniență. Neamtxpres.ro nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul acestora. În cazul în care doriți oprirea știrilor dvs. de pe platforma noastră, vă rugăm să ne contactați la adresa medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii