În emisfera nordică, obiceiul este să ne ajustăm ceasurile cu o oră înainte, de obicei la sfârșitul lunii martie sau în aprilie, și să le întoarcem cu o oră înapoi la sfârșitul lunii septembrie sau în octombrie. Anul acesta, se trece la ora de iarnă pe 27 octombrie.
România trece la ora de vară
România trece la ora de vară la finalul lunii martie. În acest fel, vom avea parte de o oră în minus de somn, însă vom avea parte de zile cu mai multă lumină pentru a profita de serile de vară.
În felul acesta, 31 martie 2024 devine cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore. Ideea de oră de vară a fost sugerată inițial într-un eseu scris de Benjamin Franklin în 1784. Mai târziu, în 1907, englezul William Willett a propus să se dea ceasul înainte cu 80 de minute în mișcări de câte 20 de minute. O dată în aprilie și apoi invers, în septembrie.
În 1909, Camera Comunelor din Marea Britanie a refuzat un proiect de lege privind ora de…
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “stirileprotv.ro”
Neamtxpres.ro este o platformă de indexare și motor de căutare pentru știri, colectând informații de la ziare locale din județul Neamț și surse naționale. Serviciul nostru este gratuit și se bazează pe acorduri de preluare de la publicații sau respectănd termenii și condițiile impuse de acestea. Precizăm că conținutul știrilor, inclusiv informațiile și imaginile, aparțin exclusiv ziarelor și site-urilor de proveniență. Neamtxpres.ro nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul acestora. În cazul în care doriți oprirea știrilor dvs. de pe platforma noastră, vă rugăm să ne contactați la adresa medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii