De peste o lună au
intrat în vigoare Normele
metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea
risipei alimentare, ce vor contribui mult la
reducerea acestei risipe acute, asta în condițiile în care România
aruncă anual la gunoi 2,5 milioane de tone alimente.
Supermarketurile pot dona alimentele aflate aproape de expirare FOTO Denis Grigorescu
Conform noilor norme
metodologice intrate în vigoare, operatorii din domeniul alimentar,
precum supermarketurile, pot să transfere produse alimentare în
scopul donării, către consumatorul final sau către operatori
receptori (precum cantine sociale, azile, etc.), la rândul lor
operatori din domeniul alimentar înregistrați/autorizați sanitar
veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Ideea unui proiect privind
reducerea risipei alimentare în țara noastră s-a născut acum doi
ani, la sediul DSVSA Argeș, cu ocazia întâlniri cu reprezentanții
marilor retaileri din județ, dar și din…
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Neamtxpres.ro este o platformă de indexare și motor de căutare pentru știri, colectând informații de la ziare locale din județul Neamț și surse naționale. Serviciul nostru este gratuit și se bazează pe acorduri de preluare de la publicații sau respectănd termenii și condițiile impuse de acestea. Precizăm că conținutul știrilor, inclusiv informațiile și imaginile, aparțin exclusiv ziarelor și site-urilor de proveniență. Neamtxpres.ro nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul acestora. În cazul în care doriți oprirea știrilor dvs. de pe platforma noastră, vă rugăm să ne contactați la adresa medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii